Екскурзии Виетнам

Полезна информация за Виетнам

Виетнам

Още щом стъпите във Виетнам, попадате в един напълно различен свят – свят, в който цветовете са по-ярки, културата по-богата, а историята по-завладяваща. Твърде дълго, свързвана с ужасите на войната, страната най-накрая успя да спечели последната си битка и привлече към себе си запалените почитатели на азиатската култура.

Виетнам е една от най-гъсто населените страни на планетата. Навсякъде улиците са буквално претъпкани от прелитащи мотоциклети и скутери. Една от най-интересните гледки е да видите как едно цяло семейство се вози качено на един мотоциклет. Когато сте в столицата Ханой ще забележите, че елегантният град все повече си съперничи с динамичния Хо Ши Мин. И двете дестинации се борят наравно за вниманието на чуждестранните посетители, които идват привлечени от този уникален микс между старото и новото.

Има и други места във Виетнам, които разкриват безкрайно красиви гледки. Рано сутринта в делтата на река Меконг, можете да видите как се носят бавно във водата плаващи пазари, предлагащи изобилие от плодове и зеленчуци. Типична за страната гледка са простиращите се яркозелени оризища, над които се подават конусните шапки на отрудени хора. Не по-малко очарователни са малките селца на север, в които животът сякаш е същия като през отминалите векове – там хората са мили и сърдечни и все още гордо носят своите традиционни носии. Когато разгледате всичко това, ще се уверите, че Витнам е една наистина зашеметяваща страна, до която си заслужава да се докоснете.