Почивки Черна гора

Полезна информация за Черна гора

Черна гора

Разположена на южния бряг на прелестното Адриатическо море, Черна гора е като рай на Земята. Красотата на тази страна е някак си неподправена и това я прави толкова пленителна. Тя ни омагьосва с живописните си средновековни градове и села, внушителни планини и приказни заливи и пясъчни ивици, които са не само радост за очите, но и за душата.

Несъмнено едно от най-посещавани места е крайбрежният град Будва – прочут с красивата си Ривиера, великолепната средиземноморска архитектура и пулсиращ нощен живот. Една от най-големите атракции е намиращият се в непосредственост живописен остров Свети Стефан, който днес е преобразен в невероятно скъп и луксозен курорт. Това, което го прави оше по-интересен, е че е любима дестинация на много популярни личности от шоубизнеса, сред които Мадона, София Лорен, Клаудия Шифер, Силвестър Сталоун и други.

Друга така обичана дестинация от всички туристи е китният град Котор, кацнал живописно на Адриатическото крайбрежие, само на 24 км от Будва. Атмосферата в този черногорски град е толкова необикновена и завладяваща. Богат на прелестни катедрали, уютни каменни улички и средновековни крепости, Котор е част от Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО.

Това е Черна гора…приказна, неподправена, различна. Така че, ако обичате морето и чудните гледки, грабвайте фотоапарата и малко багаж и се запътете към тази красива перла на Адриатическото крайбрежие.